Ako vytvoriť dokonalé smoothie?

Ako vytvoriť dokonalé smoothie?

Ako vytvoriť dokonalé smoothie? | Moja Šťava


Smoothie sú stále populárnejšie vďaka ich chuti, nutričnej hodnote a pohodlnosti. Ale čo robí smoothie skutočne dokonalým? Tu vám predstavíme naše osvedčené tipy a recepty, aby ste mohli pripraviť ten najlepší nápoj v pohodlí vášho domova.

1. Výber správnych surovín

Úspech dokonalého smoothie začína výberom kvalitných surovín. Odporúčame využiť čerstvé ovocie a zeleninu, ideálne z lokálnych zdrojov. Hlbokozmrazené ovocie je tiež vynikajúca voľba, pretože zachováva nutričné hodnoty a poskytuje chladný, osviežujúci efekt.

 

2. Tekutiny ako základ

Ak nemáte doma odšťavovač, nezúfajte- namiesto ovocnej šťavy môžete ako základ použiť vodu, kokosovú vodu, mandľové mlieko alebo jogurt na vytvorenie ideálnej konzistencie. Záleží len na vašej chuti a preferenciách.

3. Nutričné prídavky alebo "niečo navyše"

Pre viac proteínov pridajte chia semienka, konopné semienka, ovsené vločky alebo proteínový prášok. Na posilnenie imunity skúste kurkumu, zázvor alebo acai prášok.

4. Správne pomery

Ideálne smoothie by malo mať balanc medzi ovocím, tekutinou a prídavkami. Ako základ odporúčame 2 diely ovocia, 1 diel tekutiny a prídavky podľa chuti a zdravotných benefitov určených vám.

 

5. Sladenie

Ak potrebujete smoothie viac osladiť, skúste prírodné sladidlá ako med, agáve sirup alebo ďatle.

6. Využite výkonný mixér

Kľúčom k hladkému a krémovému smoothie je silný mixér. Investícia do kvalitného mixéra sa dlhodobo vyplatí, najmä ak si pravidelne pripravujete smoothie.

7. Postup pri príprave

Začnite pridaním tekutiny na dno mixéra, potom pridajte ovocie a nakoniec prídavky. Takto sa všetky suroviny rovnomerne rozmixujú.

8. Experimentujte!

Skvelé na smoothie je, že môžete neustále experimentovať. Skúšajte rôzne kombinácie a objavujte nové obľúbené chute!

9. Podávanie

Smoothie podávajte čerstvé a chladné. Môžete ho ozdobiť ovocím, orieškami alebo granolou pre extra chrumkavosť.

10. Zdravé kombinácie na vyskúšanie

Zelené smoothie: Špenát, banán, avokádo, mandľové mlieko a chia semienka.

Tropické smoothie: Mango, ananás, kokosová voda a kurkuma.

Proteínové smoothie: Jahody, banán, ovsené vločky, proteínový prášok a voda.

Záver

Pripravte si dokonalé smoothie doma je jednoduché a zábavné. S našimi tipmi a trikmi si môžete byť istí, že vytvoríte lahodné a zdravé smoothie každý deň. A ak sa vám nechce mixovať doma, vždy môžete navštíviť náš e-shop a objednať si jedno z našich osvedčených smoothie priamo k vám domov!

 

 

 

Zdroj obrázkov: Pinterest.com a Moja Šťava

Späť na blog